Általános leírás

Mit jelent a lakásszellőztetés?

Élvezze a tiszta és egészséges friss levegőt otthonában csukott ablak mellett is.
A mai modern épületek energiamegtakarítás céljából hermetikusan szigeteltek. Az ablakon és az épület falain keresztül történő természetes légcsere — amit a régi építési konstrukciók biztosítottak — megszűnik. A szellőzés hiányának következtében a helyiség levegőminősége romlik. A baktériumok, gombák és szennyezőanyagok a helyiségben rekednek, amelyek egyre gyakrabban vezetnek allergiás megbetegedésekhez és az épület állagának romlásához. Ezek ellen most hatékonyan védekezhet. A Hoval HomeVent® készülékének köszönhetően családi házában, lakásában folyamatosan egészséges levegőnek és figyelemreméltó energiamegtakarításnak örvendhet.


Szabályozott lakásszellőztetés

A HomeVent® központi gépe — családi ház vagy akár egy többlakásos társasház esetén — általában egy mellékhelyiségbe (pince, tetőtér vagy tároló) kerül felszerelésre. A készülékhez csatlakozik a friss külső, a távozó, a kezelt és az elszívott levegő. A külső levegőt az elszívott levegő energiatartalmával fűti fel és párásítja. A pollenszűrővel megszűrjük a friss levegőt, mielőtt azt a hálószobába vagy a nappaliba vezetjük. Az egyes helyiségek légcseréje a belső falakba vagy ajtókba épített szellőzőrácsokon keresztül történik. Az elszívott levegőt a fürdőből, a WC-ből, illetve a konyhából gyűjtjük össze és a távozó levegővel együtt kifújjuk a szabadba.  


Jobb levegő és alacsony energiaköltségek: 

A Hoval HomeVent® egy szabályozott légcserét jelent. A hagyományos ablaknyitásos szellőztetéstől eltérően a távozó levegő hőtartalma nem vész el, mivel energia-visszanyerés folytán a friss levegő felmelegítésével azt hasznosítjuk. Az így jelentkező energia-megtakarítás lényegesen nagyobb a HomeVent® energia-felhasználásánál.


A levegő jobb minősége nagyobb komfortot eredményez: 

A Hoval HomeVent®-nek köszönhetően az Ön lakóterei, szobái mindig friss levegőt kapnak. Az elhasznált, szennyezett, gombaspórákkal vagy baktériumokkal terhelt levegőt automatikusan a szabadba vezetjük. A beáramoltatott friss levegőt pollenszűrő tisztítja, melynek következtében lényegesen kevesebb allergén por és pollen kerül a lakótérbe! A rendszer rovar- és szúnyogmentes környezetet biztosít Önnek és családtagjainak. A jobb levegőkomfort növeli az energiafelhasználás hatékonyságát és a jó közérzetet.


A Hoval HomeVent® új mércéket állít fel: 

A lakásszellőztetési rendszerek első generációjánál szerzett tapasztalatok és a Hoval magasfokú légtechnikai jártassága tették lehetővé e termék kifejlesztését, amely műszakilag új utakat tár fel és különleges előnyöket kínál Önnek: 

  • A hővisszanyerés mellett igény esetén a páratartalom-visszanyerés is megoldott, ami növeli a komfortot és megakadályozza a helyiséglevegő kiszáradását a téli hónapokban, sőt ezáltal kiegészítő párásítóra sincs szükség,
  • A HomeVent® konstrukciójának köszönhetően a távozó levegőből visszanyerhető energia megnövekszik (entalpia-visszanyerési szám 90% helyett kb. 130%),
  • Kondenzátum nem képződik, így bűzzárral ellátott kondenzátum elvezetés ezért szükségtelen,
  • Az új hővisszanyerő az előzőek miatt nem jegesedik el, nem kell költséges előfűtő földregisztert vagy villamos fűtést beépítenie,
  • A HomeVent® tetszőlegesen illeszthető a különféle beépítési módokhoz (padlóra, falra, mennyezetre egyaránt elhelyezhető).

Bevizsgált, hosszan tartó minőség: 

A lakótér szellőztetésének higiéniája döntő minőségi kritérium. A Hoval HomeVent® ezért az ILH Berlin (Léghigiéniai Intézet) speciális bevizsgálásán esett keresztül. Ez a vizsgálat igazolja a helyiséglevegőre vonatkozó új higiéniás előírások betartását. A Hoval HomeVent® az első családi ház szellőztető rendszer, amely ezt a bevizsgált minőséget szavatolni tudja. A szellőztető berendezés tömítettsége egy további kritérium. A TÜV-Süd München bevizsgálta a berendezést, és igazolta a tömítettség határértékeinek betartását. A távozólevegő- és frisslevegő-oldali vizsgálógázos átszivárgási érték minden üzemfázisban 1 milliomodnál kisebb volt.


Alaposan átgondolt, komplett rendszer 

A Hoval HomeVent® az időjárásvédő zsalutól kezdődően a távozólevegő-kürtővel bezárólag terjedő komplett rendszer. Tervezése és szerelése így nagyon egyszerű. A kiválasztott komponenseknél kifejezetten a higiénikus követelményeket és a tisztítási lehetőségeket vettük figyelembe.


Hoval „Easy” elv a kezeléshez 

A HomeVent® rendszer tervezésénél fontos szempont volt az egyszerű kezelhetőség. A kezelésen az alapszellőztetés fordulatszámát és a páratartalom potenciométerekkel történő beállítását értjük. A beépített elektronika automatikusan felügyeli és szabályozza a berendezés elemeit. Különleges, fokozott szellőztetési igényeket a „Parti” nyomógomb révén tud megvalósítani.


Hoval az Ön teljes körű szolgálatában 

Szellőztető berendezése szakszerű üzembe helyezéséhez, karbantartásához és zavarelhárításához tapasztalt szervizszolgálattal állunk rendelkezésére. A berendezés hosszú élettartamának, gazdaságos üzemelésének, illetve a befektetés értékmegőrzésének biztosítása érdekében vevőszolgálati központunkban több szerelőnk áll készenlétben az év 365 napján, a nap minden órájában, hogy üzemzavar esetén órákon belül a helyszínen lehessen, bárhol is van az Ön otthona.