Új generációs csarnokklíma rendszerek

Az EPR-irányelvek magas követelményeit teljesítő szellőztető készülékek beépített, fokozatmentesen szabályozható ventilátorokkal nagy csarnokok légkezelésének kényelmét teremtik meg.

Innováció és környezettudatosság

Kifejlesztésre került az új TopTronic® E intelligen szabályozó rendszer kazánokhoz, hőszivattyúkhoz, szolár- és HMV-termelő rendszerekhez, távoli hozzáférési lehetőséggel.

Hoval aluFer® hőcserélő

1984-ben kezdődött az eddigi leghatékonyabb kutatás a gáz kondenzációs technológia terén, amely legfőbb eredményeként a a beépített alumínium mikrostruktúrával rendelkező, szabadalmazott Hoval aluFer® hőcserélőt hozta magával. Energiahatékonyság, költségtakarékosság és a hosszú élettartam, - csak néhány előnye a kondenzációs berendezések új generációjának, amelynek sorozatgyártása 1994-ben elkezdődött.

Biomassza

A faelgázosító kazánjával a Hoval elsőként koncentrál a biomassza piac elgázosító technológiájára. A három lépcsős tüzelési eljárás hamarosan általánossá válik a fűtéstechnológiai piacon.

UltraClean®

A Hoval az előkeveréses gázégők kapcsán a Rurhgas Németországgal közös fejlesztésbe kezd. Ezen gázégők különösen alacsony károsanyag-kibocsátást garantálnak égés közben. Az új fejlesztés utat nyit az 1986-ban UltraClean® névre keresztelt gázégő sorozatgyártásához.

Öntisztító termolítikus fűtési felület

Divatteremtő szabadalmi bejegyzés: az öntisztító termolítikus fűtési felület. Egy egész sor kis és közepes méretű Hoval kazán elnevezésére adott ihletet: a nevük után írt "Lyt" szócskával.

A termékpaletta bővítése

A termékpaletta bővítése ipari csarnokszellőztető berendezésekkel és alumínium lemezes hőcserélők gyártásával hővisszanyerős klímaberendezések, szellőztető rendszerek, valamint a gyártási technológia részére.

100.000-ik kazán

A Hoval mérföldkövet ünnepel: a 100'000-ik kazán hagyja el a vaduzi gyárat. Egész Európában már 350.000 Hoval kazánt gyártottak ez idő alatt.

"Fischgratrohr" dizájn

A Hoval bejegyezteti első, fűtési felületekre szóló szabadalmát, a "Fischgratrohr" dizájnt, amely megnövelt hőátadó felületével óriási nyereségtöbbletet valósít meg a hőátadás terén, ezzel növelve a hatékonyságot. Ezt további fűtési felülettel kapcsolatos szabadalmak követik 1972-ben és 1979-ben.

100.000. kazán

A Hoval mérföldkövet ünnepel: a 100.000. kazán hagyja el a vaduzi gyárat. Egész Európában már 350.000 Hoval kazánt gyártottak ez idő alatt.

Az első nagy teljesítményű HMV tároló

Az első nagy teljesítményű HMV tároló, a Modul-plus még ma is a legmagasabb szintű melegvíz komfortot garantálja. Kiválóan teljesít erősen ingadozó csúcsigények betartása, egyben a legszigorúbb higiéniai előírások mellett.

Az első kompakt kombikészülék ...

Az első kompakt kombikészülék külön égéstérrel folyékony, gáznemű és szilárd tüzelőanyagokhoz piackészen - nyolc különböző változatban.

1957-1967

Ezen évtized alatt vállalatokat alapítanak Nagy Britanniában és Olaszországban, valamint további kedvező licencszerződéseket kötnek.

Hoval a német piacon.

A Friedrich Krupp acélipari vállalattal acélkazánok gyártására kötött licencszerződés felgyorsítja a növekedést, egyben megnyitja a Hoval részére a német piacot is.

HMV tartályos kazán

Az első beépített HMV tartállyal rendelkező kazán, a Hovaltherm, becenevén "a rakéta", forradalmasítja az európai kazánpiacot.

Nemzetközi hírnév.

Ausztriában és Svájcban cégeket alapítva kezd nemzetközi szinten hírnevet szerezni.

A "Hoval" márkát levédik.


A márkanév mozaikszó, amely a Heating Ospelt Vaduz Liechtenstein szavak kezdőbetüiből tevődik össze.