Szabályozott lakásszellőztetés a Hovaltól

A lakások kontrollált szellőztetésének megoldása bevonult az otthonépítés területére. Nem csoda, ennek segítségével a helyiség levegője jelentősen javul, a fűtési energiafelhasználás pedig csökken.
Az ilyen szellőztetés különösen az energiatakarékos házaknál már alapfelszereltségnek számít.
A hővisszanyerés területén végzett saját kutatás és fejlesztés tapasztalati értékei hasznosításának eredményeként a Hoval itt is jóval többet kínál, mint a piac többi szereplője.

A HomeVent® alkalmazásával a hagyományos berendezések legfontosabb problémáját oldja meg:
A Hoval HomeVent® berendezés – a hővisszanyerés és a tisztítóhatás mellett – mindenekelőtt az ideális páratartalom-szabályozással optimalizálja a helyiség levegőjének minőségét. Ez utóbbi előnye nemcsak az emberek egészségére, hanem az épületszerkezet állagmegóvására is rendkívül jó hatással van. 

Otthonában (legyen az új vagy felújított, önálló családi ház vagy társasházban lévő lakás) a Hoval megoldások valódi értéket jelentenek.


Csúcstartó az entalpia-visszanyerésben

A cél a levegő teljes (rejtett és érezhető) energiatartalmának visszanyerése. A hagyományos hőcserélők csupán az érezhető hőtartalmat adják vissza, ezáltal jelentős energiamennyiség vész el. A szorpciós technika alkalmazása lehetővé teszi a rejtett hő visszaadását, ezáltal a 90% helyett akár 130%-os entalpia-visszanyerési fok is elérhető!


A forgódobos hővisszanyerő felépítése és működése

A forgódobos hővisszanyerő (rotor) – a méhsejtszerkezethez hasonlóan – egy alumíniummátrixból áll, amelyet egy speciális, szorpciós réteggel láttunk el. A távozó levegő vízgőzmolekulái a kapillárisokban megtapadnak, majd hozzáadódnak a friss levegőhöz. Ez a szabadalmaztatott eljárás higiénés szempontból felülmúlhatatlan, mivel kondenzátum nem keletkezik, így vízben oldódó anyagok sem jönnek létre. A hő- és páratartalom-visszanyeréses eljárás a forgódob fordulatszámával (0-100%) fokozatmentesen szabályozható. A kettős öblítőkamra és a speciális tömítések biztosítják, hogy az elszívott és a kezelt, friss levegő ne keveredhessen.


Megkíméli Önt a fölösleges költségektől

A hővisszanyerő a távozó levegőből visszanyert energiával nemcsak a meleget (illetve hideget), hanem a páratartalmat is visszaforgatja, miközben nem keletkezik kondenzátum. További, nem elhanyagolható szempont, hogy a hővisszanyerő ennek következtében nem jegesedhet el, illetve nincs szükség kondenzátum elvezetésére sem.


Modern, hatékony eljárás a szagok ellen

Lakásszellőztetés esetében a szagok közömbösítését elsőként a rotorok új, szorpciós bevonatának alkalmazása tette lehetővé. Az ionizált szorpcióval csak a vízgőz elnyeletése történik, a nemkívánatos anyagok és szagok az elhasznált levegővel távoznak. A járulékos antibakteriális réteg megakadályozza a különféle baktériumok friss, kezelt levegőbe jutását.


Nincs szükség kiegészítő párásításra

Télen a külső levegő páratartalma alacsony. A hagyományos lakásszellőztető készülékekkel a helyiségek páratartalma 30% alá csökken. Az ebből eredő következmények elkerülése érdekében, mint pl. a lakók megnövekedett egészségkárosodási kockázata vagy az épület szerkezeti elemeinek túlzott kiszáradása, gyakran utólagos páratartalom-szabályozó beépítése szükséges. A HomeVent® készülékkel ez a kiegészítő párásítás szükségtelen. A külső levegő nedvesítéséről télen az entalpia-visszanyerő gondoskodik, az automatika pedig szabályozza a helyiségek páratartalmát.


CoolVent® – a lakásszellőztető és a klímakészülék tökéletes szimbiózisa

A CoolVent® opció egy aktív „hideg”-visszanyerést kínál a klimatizált helyiségekhez. Forró nyári napokon, ha a helyiség levegője hűvösebb, a külső levegőt a HomeVent® előhűti, ezáltal a nyári hónapokban is biztosított az energiatakarékos frisslevegő-ellátás. Ez az opció a már meglévő HomeVent® berendezésekbe utólag is beépíthető, így egy kombinált szabályozású hő-, páratartalom- és „hideg”-visszanyerő berendezés, illetve a legmodernebb technika áll az Ön rendelkezésére.


Kezelése és karbantartása szinte gyerekjáték 

Ha a kívánt értéket a kezelőberendezésen egyszer már beállította, lakásában egész éven át biztosított a kellemes klíma, mivel a HomeVent® az Ön igényének megfelelően szabályoz. A szűrőcsere szükségességét a készülék kijelzi. Elvégzése egyszerű: az elszennyeződött szűrőt a szervizajtó kinyitása után kihúzva és az új szűrőt annak helyére betolva már kész is a csere.