Gyakran ismételt kérdések

Amennyiben nem találja a lenti listában az Önt foglalkoztató problémát, vegye fel velünk a kapcsolatot!

A berendezés várható élettartama >20 év.

A rendszer célja alapvetően szabályozott lakásszellőztetés biztosítása. Lehetőség van azonban a külső levegő előfűtésre is villamos fűtőbetéttel -15°C alatt, illetve két fokozatban, utófűtőként 2x600 W is beépíthető.

A gép más (pl.split) hűtőberendezés által lehűtött levegőből való hideg energia visszanyerést lehetővé tesz, de önálló hűtésre nem alkalmas.

A készülék belsejéből nem kell elvezetni vizet, mert ott nincs kondenzáció. A rotor a speciális bevonattal ellátott felületén köti meg a vízmolekulákat, s nem nyeli el azokat.

A kalkuláció során megadott adatok alapján kaphatja meg az Ön igényéhez illesztett rendszer bekerülési költségét. Kérjük futtassa le az említett segédprogramot.

A rendszer elemeit online is megrendelheti ezen honlapon keresztül, vagy személyesen a Thermotrade Kft Veresegyház, Szadai u.13. alatti irodájában.

Mert egy lemezes hőcserélővel csak hőt nyerhet vissza, de ezzel a speciális bevonatú forgódobossal emellett a páratartalmat és annak hőtartalmát is visszanyerheti.

Egyáltalán nem, mivel egy split berendezéshez képest sokkal kisebb levegő mennyiséget mozgatunk, így teljesen huzatmentes lesz az otthona.

Rendkívül csöndesen működik, a suttogásnál is halkabb. A szobákban a befúvó rácsoktól 1 m távolságban gyakorlatilag semmi sem hallható. Ön nyugodtan aludhat, nem kell leállítani a berendezést, sőt ez valójában egész évben bekapcsolva tartandó.

A konyha és a fürdőszoba általános szellőztetését, páraelszívását a HomeVent® lakásszellőztető rendszer biztosítja, de a főzéskor keletkező zsíros gőzök és szagok eltávolítására külön elszívóberendezés szükséges. Az így elszívott levegő pótlásáról úgyszintén gondoskodni kell, pl. a konyhaablak automatikus nyitásával.

A CoolVent® opcióval a Hoval HomeVent® alkalmas rá, hogy nyáron a hűtött vagy hűvös épületből (amelyet például egy split berendezéssel érhet el) ne engedje ki a „hideget”. Amint a külső és belső hőmérsékletek közti különbség emelkedik, a készülék rotorja egyre gyorsabban kezd forogni, mely által a rendszer nem engedi kiszökni a házból a hideget.

A beépített szűrők a por döntő mennyiségét eltávolítják, de sohasem 100%-ban. Így egy kis részük a csővezetékbe bejuthat és ott megtapadhat. Ennek eltávolítása a csővezetéken keresztül húzott tisztító labda vagy textil használatával lehetséges (pl. kábelbehúzó-huzal segítségével), amelyet a helyszíni körülmények függvényében 1-5 évente célszerű elvégezni.

Amennyiben egyik helyiség sem nagyobb 30 m2-nél, Atlantik ráccsal és standard beltéri egységgel a becsült beruházási költség 4 829 EUR + Áfa. A kivitelezés a helyszíni adottságok függvényében ennek kb. 15-20%-a körüli érték.